Förlossnings berättelse

Som ni redan vet så åkte jag in den 23/3 med värkar och trodde jag skulle föda då med det blev inget och den 24/3 åkte jag hem igen med åder om att jag skulle till MVC så fort som möjligt för att göra en ny CTG kurva. Här kommer berättelsen som förändrade mitt liv..

25/3  onsdag

Jag vaknade efter en skön natts sömn. Jag kände inga värkar men däremot en menslik smärta i magen. tänkte inte så mycket på det men jag ringde MVC och bad om en tid så fort som möjligt. Jag blev erbjuden en tid redan klockan 10:00.
Min syster skjutsa in mig till sjukhuset, och min mamma skulle hämta mig efteråt.
   Inne på MVC så koppla de upp mig på CTG:n och läkaren sa att det inte såg bra ut. hon sa att jag hade värkar, vilket jag inte kännde av. Hon ville inte skicka hem mig utan sa att jag skulle åka raka vägen till förlossningen i Linköping på koll. Av måndagens erfarenheter så tog vi först en sväng hem och packade och sedan en snabb runda till MC donalds då jag inte hade ätit något ännu.

När vi åkte mot Linköping råka vi självklart köra fel och tog en sväng förbi Mantorp istället :P i bilen började jag känna av värkarna, men det var inte så farligt.

12:58 Blir jag inskriven på förlossningen, där de satte en CTG kurva på mig och jag fick mer och mer ont.

13:30 Eftersom jag då hade smärtsamma värkar, uppe på att livmordestappen var utplånda och jag var uppen 2 cm så gav de mig en spruta med bricanyll

14:00 Så uppfattar jag värkarna mindre smärtsamma och vi tror alla att jag sak bli inlaggd med sänglägge. Vi inväntar nu förflyttning till Norrköping då det är fullt på förlossningen och NEO i Linköping.

15:10 börjar värkarna igen. och nu gör de ricktigt ont.

15:31 kollar de mig igen och jag är nu öppen 3 cm och har utbuktande fosterhinna. De betämmer att jag inte hinner in till Norrköping och planerar att ta hål på vattnet. när jag flyttas över till en annan säng går vattnet av sig själv.  de kopplar in CTG på bebisens huvud.

16:10 sätter de EDA.. AJ FAN säger jag bara.. gud vad ont det gjorde.. käns som någon gräver sig ner i rygraden på en.. men så skönt efter. värkarna känner jag knappt av efter.

sen går det fort..

19:54 får jag första krysvärken och 20:00 är hon ute jag krystar tre gånger.

20:09 kommer morderkakan ut.

De springer iväg direct med Robin men i detta läge är jag inte orolig då jag vet att hon är tidigt född och de måste kolla så hon andas OSV..


Detta var förlossnigen.. fortsättning följer..

Kommentarer

Jag vill bara tacka för alla fina kommenterer. Orkar inte sätta mig och svara på var och en uttan skriver här istället.!!!

Snart kommer ett långt inlägg med ditaljer och bilder från mina senaste dagar.. Just nu har jag ingen ork då detta är en sorlig dag i mitt liv.. Men jag ska självklart skriva och berätta här snarast.

Kramar till alla

24/3 09

Alla blivande mammaors värsta madröm

natten till måndag började jag få lite värkar. tänkte som så att det var förvärkar och försökte sova. från klockan 12 ungefär, vaknade jag hela tiden men lyckades sommna mellan värkarna. Vaknade klockan 12 och kände att jag fortfarande hade värkar, så för skojskull satte jag mig och klockade dem, 2-3 minuter mellan varje. (ok tänkte jag. jag ringer min mamma och en kompis och kollar hur man kommer över förverkarna. Hade inte en tanke på att jag skulle föda nu!

Ring förlossningen säger de båda. Med gråten i halsen ringer jag förlossningen. Hej jag har onda värkar med 2-3 minuters mellanrumm som sitter i 30-60 sec. Är i v 34 (33+4) vad ska jag göra. Kom in säger de, så vi kan se om tapen är påverkad. Sätter mig i bilen med min mor och tänker att ja ja ine en snabbis på koll, sen en runda till Mc donalds. Har inte ätit något och klockan är nu 1.

Kommer in klockan 2 (5 mil till förlossningen) och jo förlossningen är igång, tapen är nästan utplånad och jag är uppen 2 cm.. AAAAAA jag ska föda i v34... Nu har värkana blivit värre och det känns som ryggen ska gå av. det är kanske 1 min mellan värkarna och de sätter en CTG kurva.

De talar om för mig att det är för tidigt och att de ska ge mig Brikanyl för att stanna upp värkarna, och en spruta kortison för att barnets lunger ska utväklas snabbare. Klockan 4 sätts dropppet och jag får veta att NEO är fullt i Linköping så jag ska förflyttas till Norrköping.

klockan 9 anländer jag till Norrköping Värkarna är kraftiga men inte lika ofta. 23:40 har jag den sista värken. Äntligen är det över. Försöker sova men lyckas inte.. Sommnar klockan 5:30 och vaknar staraks efter 6:00 igen.. det var min natt det. Huvudvärk, skakningar av droppet, hjärtklappningar och halsbränna

Tisdagen: inga värkar skönt. lyckas sova 1,5 timmar av och till. Jag tjatar om att jag vill hem nu och vid fyra sätter de en ny CTG kurva och säger att jag får säkert åka hem. Läkaren kommer 17:00 och säger att jag får åka hem men de vill hälst att jag stanar till onsdag morgon. Jag som inte har sovit vill bara hem och lägga mig i sängen. klockan 18:00 sätter de sista CTG kurvan och 18:30 ny kortison spruta AJJJJ... 19:00 äntligen på väg hem..

Undet dessa två dagar har jag gjort 4 ultraljud: Bebisen ligger med huvudet ner, Den vill inte visa könet :(, Den är lite liten för sin ålder och liger på nedre delen av kurvan, 1900g.. Fostervatten bra och allt annat  bra

Nu sitter jag här hemma och minsta lilla rörelse är jag livrädd för att det ska vara en värk, vill inte tillbaka och vill itne att liten ska komma redan nu.
34 fulla veckor så får bebisen komma men det är inte så bra, 36 Fulla veckor så kan bebisen få komma och den skulle klara sig jätte bra. 38 fulla veckor Välkommen till världen och beben får följa med hem. Nu är målet en dag itaget, jag ska ta mig igenom natten till att börja med, sen sattsar jag på 34v OSV. 

Bebisen kommer enligt läkare inte stanna till BF, (men det kan den ju göra ändå). En dag i magen är 3 dagar mindre på Neo. 

Detta blev långt men jag behövde skriva av mig nu. Hjälp mig att hålla tummarna att den vill stana minst till v 36 i allafall..  


Magen

Var ett tag sen jag uppdatera magbildern.. så här kommer tre

V 31




V 32



V33



Magen uppifrån v 33


16/3 2009

I lördags var jag till MVC.

Hjärtljudet låg på 150-167 och SF måttet 32 Alla värden var bra och har inte längre socker i urinet. Snkade med en tjej som sa att det kunde bero på att man ättit mycket socker dagen innan eller samma dag. då kan det läcka ut i urinet.. Skönt att det inte var något värre..  Behöver fortfarande inte äta extra järn. vilket är skönt. Nästa besök den 1/4 så skulle hon kolla ur bebben ligger.

Nu går det undan.. Idag är jag i v 33 (32+4) 51 dagar kvar och i månad 8. Första helgen i April kommer SS med först lasset. 1/4 får jag nyckeln. Sen den 24-25 kommer SS med sista lasset och bor äntligen hos mig..  Är då i vecka 39 och bebben kommer dycka upp inom närmsta veckorna..

Mycket att göra..

Ska fixa färg så jag kan måla i Halen.. Är mörkblått där nu och det står jag inte ut med i en hall. Sen ska bebbens rum målas och även toaleten och köket.. Personen som bodde där innan mig hade väldigt kostig smak på tapeter måste jag säga.. Det är bajs brunt på toa.. och även brunt i köket,, Så vill jag inte ha det..
Måste till försäkringskassan och fixa bostadsbidrag och fråga om och hur mycket föräldrapening jag får.. och när.. räckna ut att jag skulle få kanske 1800, så då måste jag till Soc en sista gång och be om hjälp en månad till.. sen kommer jag ju få 4400 i månaden+ bostadsbidrag och barnbidrag..

SS har kommit in på Bona.. Så det är skönt att veta att han kommer ha inkomst med.. hade blivit svårt att klara sig på föräldrapenningen.. :P Vill ju inte ha soc.. ska bli så skönt att slippa det..

Såg att det var ett tag sen jag la upp magbildet.. ska förska fixa det och lägga upp snarast..

Nu börjar kompisarnas bebbisar ploppa ut.. En kompis skulle ha den 8/3.. har inte hört något än.. igår var bebben doc kvar i magen..  Nästa ska sen ha den 9/4.. sen är det min tur .. :) 

10/3 09

I tre dagar har jag nu scrappat.. här kommer några bilder på resultatet.. Kanske lite tips till alla andra scrappare där ute..

(skrappar en graviditets dagbok)

     

    

    

    

RSS 2.0