Operationen

Ja vad ska jag säga. Det var komplikationenr och jag är glad att jag valde snitt istället för tithål. De hade i allafall fått öppna mig så det blev bra som det blev. För det första så hade en sten fastnat och jag hade infektione. Gallblåsan var jätte hård och de har sickat den på obduction. jag hade jätte mycket stenar.

Resultatet: Drenerings slang i sårhålan och antibiotika. så nu tre dagar efter operationen, massor med nålar sprutor och smärta så börjar jag må bättre. Jag får ta blodförtunande sprutor och jag mår så illa så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Men operationen är gjord och jag överlevde.

När jag vaknade satte de på mig mask för jag inte kunde andast. Senare på rumet berättade de om dreneringen och infektionen och åter igen att jag inte syresatte mig bra. Jaha tänkte jag. Detta är slutet, Nu får jag göra Robin sälskap i himlen (med tanke på hur neddrogad jag var kanske detta inte var så lustiga tankar). 

Idag som sagt så får jag ta blodförtunnande sprutor för att undvika blodproppar. Detta skre till och med måndag. Killen få hjälpa mig med det. I går gav syran (utbildad undersköterska) mig sprutan men i kväll får killen den uppgiften :) Sprutan tar jag i magen och det känns nästan inte så jag är inte nervös. Det värsta nu är faktiskt illamåendet. Vill verkligen inte spy.. Det kommer göra jätte ont ju.. 

De följer lite bilder nu. !!VARNING!! de kan se lite läskigt ut. 

Ursäkta om jag upprepa mig något men jag är fortfarande ganska neddrogad och trött efter operationen i torsdags.. 

Kramar till er alla

 



så här fin blir magen efter 4 sprutor. Det är bar några av alla blåmärken jag fått senaste dagarna på min mörbultade krop.


Kul grej

Vilen veckodag är du föd??

Jag är född på en söndag och Robin på en onsdag

Här följer en länk där du kan kolla om du inte vet

http://www.burkar.nu/ma/alma.html

 

VECKOBARN

 

MÅNDAGSBARN...

...är en ögonfröjd och är snällt och rart. Den som är född på en måndag, är oftast svärmiskt lagd, och har ett sinne för poesi, är mild, vänlig, godhjärtad och hänsynsfull.
 

TISDAGSBARN...

...är älskvärd och gör allt med fart. Den som är född på en tisdag, är vanligen stark och handlingskraftig, men är ofta krigisk och går anfallsvis tillväga
 

ONSDAGSBARN...

 ...får lida ont, men kärt besvär. Den som är född på en onsdag, har i regel snabb uppfattningsförmåga, är intelligent och läraktig, men kan också vara ganska självsvåldig.

 

TORSDAGSBARN...

...sliter tungt, och gör fin karriär. Den som är född på en torsdag, är gärna energisk och snabb i vändningarna, men kan ofta förivra sig och handla oöverlagt.
 

FREDAGSBARN...

...är god och givmild och gör gärna gott. Den som är född på en fredag, är kärleksfull och trofast. De förstår att skapa ett lyckligt hem och har i regel tur med kärlek.

 

LÖRDAGSBARN...

...får arbeta för födan och slita hårt. Den som är född på en lördag, har sällan tur med kärlek. De har vanligen lycka med sig i handel och penningaffärer.
 

SÖNDAGSBARN...

 ...är sött och snällt, har det alltid bra och får det mesta de vill ha. Det har alltid ansetts för lyckligt att vara född på en söndag. De kan se in i framtiden, nästan allting lyckas för dem och de har en livlig fantasi.

 


Bilen uppdatering

Idag har jag spaklar bilen. Det är kul när fläckarna på bilen ändrar färg hela tiden :P

Blev förvånad när jag öppnade spakelburken och spaklet var blåt. härdaren var gul så resultatet blev grönt.. :D























Nu blir det en massa slipande. Men jag orkar inte med det idag.. Och sen så måste jag be kille ta fram saker till det. Få se om han hjälper mig något i morgon. Jag har ju lovat honom att hjälpa till med att stapla ved. Får se vad det blir med det..

Kramar till er alla

Cirkus

I fredags var jag på cirkus med killens yngsta grabb. Han var väldigt tyst när vi kom in och jag såg på honom redan då att det inte skulle funka. Men vi satte oss ner. Han satt med stora ögon och öppen mun och kollade på folket som sprang runt och förberädde. Sedan börjar de trumma och grabben börjar stor tjuta. Han fick sitta i mitt knä. Ända gången han skratt och såg glad ut var när clownen kom ut men annars satt han alvarligt och kollade på allt utan cirkusen. Han tyckte inte alls det var roligt.. Så i pausen frågade jag honom om han tyckte det var kul. Men det gjorde han inte utan han vill gå hem. Så vi åkte hem. Menjag fick i allafall se halva.
Vi fick stolplatser. Killen hade fått fri biljetter från jobbet och därför var det bra platser. Hade aldrig haft råd med det annars. I allafall så blev jag med bra rädd när hästarna kom inte och sprang precis intill mig.. Urs var läskigt det var.. Men jag fick försöka se ut som jag tyckte det var kul. För grabbens skull.. Kunde ju inte visa han att jag var rädd när han själv tyckte det var jätte läskigt. 

Självklart glömde jag ju kamran. men jag tog lite bilder med mobilen. Blev lita kassa bilder men det är i allafall något.. 

 









Svårt att se men det är en katt som går på repet


























Clownen försöker få miken att funka men det bara ekar när han pratar. (alltså han säger något typ hoho.. det låter inget sen efter en stund hör man jätte högt HOHO. Sen säger han bu men inget hörs.. Han kliar sig i huvudet och blir jätte rädd när den sen säger BU högt.



Sen börjar han sjunga. Det hörs en tjejröst med i bland och det tycker han är jätte kul och tar golvmoppen och sätter på huvudet för att låtsas vara tjejen.





Hade varit kul att se rästen med men men. Det kommer la fler tillfällen.

Kram till alla

Bilen

Linda klart ska jag dela med mig om och vart jag hittar filmen!

Nu har jag fixat lite med bilen. Det var värre än vi trode. Det blir mycket jobb med den.. Igår slipade jag i allafall bort rosten.


skuffen ser inte så illa ut men vi fick inte loss skylten då skruvarna har rosta fast



Här äre inte häller så farligt. Lite spakel och färs så blir det nog fint



Här äre värre. Ser inte bra ut men det går att lösa i allafall. Blir en kortvarig lösning för det kommer rosta igenom snabbt igen.



Förar dörren inga problem




Vänter fram ok men även här blir en tillfällig lagning.



Motorhuven ser riktigt bra ut..




Höger fram ok




Vänster dörr lägger vi inte ner så mycket engery på då den igentligen bör bytas helt.




Här är det värsta. Måste lösa det på bästa sätt får försöka förstärka kanten och laga hållet med plåt.








Så idag har jag vart ute och primat lite.. här behövs väl ingen närmare förklaring..




























Beroende på vädret i morgon så blir det att spakla..

Puss och hej


Glad

tack för hjälpen att finna namnet på filmen.



Rätten till min dotter heter filmen ni som undrar och orgenal titeln är Switched at Birth. http://www.discshop.se/shop/ds_film.php?lang=&id=47992&lang=se&subsite=movies&&ref

Nu gäller det bara att hitta filmen med.. :D

Tack du som hjälpte mig!!!


Film hjälp

Nu tjejer och killar får ni hjälpa mig. I många år har jag sökt en film som jag inte vet namnet på. Jag såg den är jag var liten och vill gärna se den igen.
Det handlar om två par som får barn sammtidigt på samma sjukhus. Båda får döttrar och barnen blir ihopblandade. När barna är 8-11 år (tror jag) blir den ena tjejen sjuk och dör (tror det var fel på hjärtat eller om det var skelett canser) När tjejen blir sjuk upptäcker de ju att flickan inte är deras. De börjar forska i saken och finner snart deras biologiska dotter. Eftersom de nu har misst sitt barn så vill de ha tillbaka det andra barnet. Det blir en massa intriger och flickan vill ju inte lämna de föräldrar som hon trott var hennes hela livet.

Jag vet inte alls vad filmen heter.. Någon som kan hjälpa mig med detta så skulle jag bli super glad..

Tack på förhand


operation

Så idag på posten kom tiden. Den 24/9 skall jag opereras. :D Närvös men det blir skönt att få det gjort.. Det är ju inte min första opration. Har opererats två gånger tidigar men jag är ändå närvös..

Kramar till er alla

Så härligt

Jag mår bra! Jo faktiskt så gör jag det. Idag. Inget anfall i går eller inatt. Jag har nu sovit en stund på soffan och jag är utvilad för första gången på flera dagar. Inga droger i kroppen och livet leker.
vist jag tänker på Robin ibland, men inte lika ofta längre. det gör inte häller lika ont längre. När jag tänker på henne gråter jag en stund men det går snart över.

Jag har en underbar pojkvän som hjälper mig och finns där för mig. Jag har även hans två underbara pojkar som jag får hjälpa honom att ta hand om varanan vecka. Vist det är inte samma sak för de är inte mina och kommer alldrig bli mina. De har en underbar mamma som de älskar och som de älskar, och hon tar väl hand om dem. Och det är så det skall vara. Jag skulle aldrig drömma om att ta dem ifrån henne. Det ända jag vill göra är att hjälpa deras pappa att ta hand om dem de veckor de är här. Pojkarna skänker mig glädje. När Den äldsta kommer och vill busa eller när den lille kommer med sina komentarer. Då mår man så bra. Även mina syskonbarn skänker mig glädje. Jag önskar bara jag hade mer tid för dem. Jag måste nog ta en dag nästa vecka då jag går bort och gosar med dem ett tag.

Min nya söta systerdotter med. Just nu är det väldigt jobbigt med henne. Men jag är så glad att hon finns. Jag hoppas värkligen att jag snart kan se henne utan att känna sorg över min Robin. Jag vill kunna ta henne till mig och gosa med henne utan att känna sorg. För inners inne älskar jag henne lika mycket som jag älskar alla mina syskonbarn. De är väldigt viktiga för mig. Specielt nu när Robin inte fick stanna. Jag måste försöka se på L utan att tänka på Robin. Jag förstår att detta kommer ta tid när hon ändå är så liten. Andra barn har jag vant mig vid men det beror på att jag spenderat mycket tid med Tindra och Den andra söta flicka har blivit så pass stor nu att jag inte förknippar henne med Robin längre. Även om mycket i hennes utseende påminner mig om Robin. Det är nog mäst nyfödda som är jobbigt. Så bara L blir lite störe så går det nog bra. Men vist skulle det vara myssigt att gosa med henne nu med. Att kunna hålla om henne. Men när jag har henne i mina armar så kommer minnerna om när jag håll Robin för sista gången. När hon somnade in i mina armar.

Men just nu idag mår jag bra. Solen skiner och jag har inte gallstens anfall. (inte just nu iallafall :S ) Ligger efter med skolarbetet men det ordnar sig. Det ända som fattas nu är en duch lite mat och att killen och pojkarna ska komma hem.

Kram till er alla på denna underbara dag.

Gallstenen uppdatering

Idag har jag ringt oprationsplaneringen, De sa att de planera operationen i slutet av oktober. OKTOBER hallå.. 7 månader har då gått sen gallstenen började. Nä.. Nu får jag gallstensanffal dagligen. Spelar ingen roll vad jag äter. Även om jag inte äter något alls så får jag anfall. Så nu kan jag inte göra något åt det längre. Sen har jag tappat massor av kilon. Senaste veckorna har jag gåt ned 3 kg. Detta är inte normalt.. Så nu har jag gått ned 22kg sen inskrivningen för snart ett år sedan. Eller visst kan man gå ned tre kg på ett par veckor men inte om man inte gör något. När jag enbart sitter i soffan framför datorn kan man ju inte gå ned i vikt. Godis och läsk blir det i bland med. Nä.. Nu måste operationen bli av.

I allafall sa jag allt detta till tjejen jag pratade med och hon lovade att hon skulle försöka skynda på det hela. Men hon sa att de närmaste två veckorna blir det inte i allafall.

Kan nästan garantera att jag kommer få vänta till slutet av oktober i allafall.

Puss och hej goa gräj

Skåne

Var i skåne i helgen. Trevliga människor och det var så kul, om det bara inte hade vart för den *cencur* gallstenen. Förstörde inte bara för mig utan för andra med. FÖRLÅT!! Fick korta både det ena och det andra besöket pga gallstenen. Hade gärna stannat längre. Men nästa gång vi åker ditt så ska gallan vara borta och inget skall störa besöket.

Kramar alla goa

Bil

Nu har VI köppt en bil. Det blev en Toyota Corolla -89.(Lilla Lotta) Visst den är rostig men det blir ett roligt projekt. Något att syssla med när jag känner mig nere eller bara vill ha något att göra.
Lilla Lotta som vi döpt den till är en förredetta Armebil. och har gått 22000 mil Vi är tredje ägare och förutom rosten så gåren fint. Superpris fick vi med. Han hade lagt ut den för 6500kr och vi fick den för 3000kr.. Kul och skönt att ha bil igen. Då sliper man bråka med familjen varje gång man behöver låna en bil. Och jag kan åka till graven när jag vill.  





Jag lärde mig från sist jag hade bil som jag fixade att man skall ta kort på allt så man kan dokumentera.
Jag tog endast kort efter och det ångrar jag idag.. Så nu har jag fotat alla skavankerna. Jag postar dem här så kan ni följa Lilla Lottas utväckling från ful ankunge till en svan :D


Vänster fram


Vänster dörr


Vänster Bak



Vänster bak


lukan


Höger bak


Höger bak. Lilla sprikan som måste lagas. Detta är värsta skadan på hela bilen


Höger dörr


Vindrutan


Vindrutan


vindrutan. Vet inte om vi skall göra något åt detta. måste ju plocka bort
hela rutan då och det blir en massa jobb


Motorhuven


Nederkant vänster dörr


Nederkant höger dörr


Nederkant höger dörr


Vänster bak


Vänster bak

Som sagt en hel del som måste slipas, primas, spaklas, primas igen och sen målas. Men den blir säkert fin när jag är klar. Få se när man kan börja. måste ju in till Linköping och köpa primer till att börja med.

Pöss och kram


RSS 2.0