Begravningen 29/4 09

Begravningen blev jättebra men det var hårt.. Måde så dåligt under och efter cermonin. Jag hade ont i magen dagen innan och det släpt först efter gravsättningen på vägen därifrån..

Här kommer några bilder och jag uppdaterar med program och annat senare..



Kläderna hon har på sig i kistan. de måste vara stora på henne



En rosa nalle som jag köppte till min dotter för att lägga ner i kistan (den har hon med sig)



sov gott önskar mamma och pappa



En vacker vit kista med en blå fjäril på sidan



Vår lilla ängel / Farmor och Farfar



Vänster blomma: Tina, Gunnar, Alexandra, Jimmy med familj (mina systrar deras killar och barn)
Höger blomma: Farewell Nany   (min farmor)



Till dig med kärlek / Mormor och Morfar



Sov i ro/ Tore, Marita, Johan och Fredrik  (mammas kusin med familj)



Från Marina, Peter och Viveka (stefans syskon)





Mormor och kusinen tänder dopljuset (min mamma och systerson Rasmus)



Matihas och Allan sjunger och spelar "Till dig som aldrig blev" av Loke



Mormor (min mamma) läser dikten jag skrivit. Jag orkarde inte läsa upp den



Vår snälla präst (Mikael Bilemar) lägger jord på kistan



Linda sjunger "Jag fick låna en ängel" av Shirley Clamp





Kistan i öppen likbil











Gravsättningen i barnlunden i Motala.. Det är så fint där..

vi hade sol och värme hela dagen..

Det kommer komma mer bilder och program senare.. men nu har ni fått se de fina bilderna i allafall

socialen är bajs komentarer

Ville bara på peka att 10.000 ska räcka i 4 månader. Jag får inte 10.000 i månaden i 4 månader utan jag får det bara en gång. så jag ka leva på knapt 3000 i månaden. i fyra månader.. 

En månad idag!!!!

I dag skulle min lilla ängel Robin vart en månad.. det är en jobbig dag.. på onsdag ska vi ha begravning.. Urs vet inte vad jag ska skriva mer..

Dellar med mig av en dikt i allafall som en tjej skicka till mig.. den är så fin och jag tycker den förklara min sitvation bra.

Jag tillängnar dikten till alla änglamammor där ute.. Kramar till er

Min mamma är så stark
det säger alla...
Men i ensamhet om natten
Jag sett Hennes tårar falla.
Under sömnlösa nätter
kommer Jag tassande på tå
Hon vet att Jag är där
för att hjälpa Henne förstå

Lika ändlösa som strandens vågor
och Hennes smärta
Jag vakar över Min starka mamma
som alltid bär Mig i sitt hjärta

Hon bär ett leende
ett leende som Hon tror döljer
Men genom himlens dörr
ser Jag tårarna som följer

Min mamma försöker hantera döden,
för att hålla Mig kvar
Och alla som känner Henne
vet att det är den enda möjlighet Hon har

När Jag vakar över Min starka mamma
Genom himlens öppna dörr
försöker Jag förklara att änglar skyddar Mig nu
som Hon gjort förr

Men Jag vet att det inte hjälper
eller lättar bördorna Hon bär
Har Du möjlighet
gör ett besök och visa att Du håller Henne kär

Vad Hon än säger
Hur Hon än mår
Min starka mamma har ett Hjärta fullt av sår


Socialen är bajs

Hej på er goingar..

Sitter här och småfester men balys och några alcoläsk ( på en vardag) Kännde att jag behövde det.. Är första gången jag driker sen innan jag blev gravid med Robin..

Har vart och beställt blommor idag och är nu helt slut.. Men det komemr bli så bra..

Vart på soc med och pratat om mina pengar.. Blir så jävla arg.. De tar mina försäkringspengar.. *ARG*.. Är det inte meningen att man ska få göra något roligt för de pengarna.=??? Jag måste enligt soc leva på 10000 i fyra månader.. tack så jävla mycket säger jag bara... Sen fråga jag om överskottet från begravningen.. Kommunen beviljar ju bara en viss summa och visa saker kommer kosta lite till.. tex gravsten. beviljar de endast 5,5tusen.. och rästen måste vi betala själva.. Så jag fråga soc om de kunde hjälpa mig med det.. Nä sa de.. de ska jag betala själv.. men jag får inte betala med de 10000 för de ska jag leva på.. va fan ska jag få pengar från då.. Ska min dotter behöva ha en billig sten som jag igentligen inte vill ha bara för att jag inte får pengar.. eller ska jag skita i att äta så att min dotter kan få det bästa.. FAN säger jag bara.. Vad gör man när man inte har jobb och ingen inkomst.. Men jag får svälta då.. för min dotter ska ha det bästa.. Så är det bara..

ARG nu FAN

Nu så

Nu är planerna för begravningen klara.. bar stenen och blommorna kvar.. Dikten i dödsannonsen har jag skrivit själv, och kommer ut i Corren på onsdag eller Torsdag..

Robin Leslie

Villa i frid min älskling
se dig inte om
Vi kommer alla sörja
och minnas den dag du kom
Du känner ingen mera smärta
Men är för evig i mitt hjärta

Urs vad jobbigt det känns.. i kväll eller i morgon kommer de lägga Robin i hennes kista.. Det känns jobbigt men samtidigt skönt. Då behöver jag inte längre tänka på att hon ligger i ett kallt kylrum på sjukhuset.. utan hon ligger i sina fina nya kläder nerbäddad i kistan..

Fy farao.. hela tiden har det kännt som en hämsk mardröm.. men nu börjar det kännas mera verkligt..  Efter begravningen kommer det säkert kännas ännu mera verkligt..

Jag vill vakna upp ur denna hemska mardröm nu.. Snälla kan ingen väcka mig, och ge mig min vackra dotter tillbaka..



Mammas vackra lilla ängel.. VAR ÄR DU NU!!!???

Det känns som världen är emot mig.. Två av mina kompisar har nu fått barn.. och båda fick självklart flickor.. Det skulle inte förvåna mig om mina resterande vänner som är gravid med fick flickor.. Världen gillar att jävlas med mig.. FAN då


välkommnar Tindra och Mathilda till världen.  2009/04/07 resp 2009/04/16

Min dotter hade blivit (och är) så älskad.. Jag hade tagit hand om henne så väl.. hon hade fått allt hon behövde.. Varför fick jag inte behålla henne..
Sen finns det de som misshandlar sina barn både fysiskt och pyskist.. de får behålla sina barn.. de finns de som överger sina barn.. De finns de som missbrukar och skiter i sina barn.. De får behålla sina barn varför får inte jag det
Livet är så orättvist.. Visst jag önskar inte att någon förlorar sina barn.. Tycker ingen ska behöva begrava sitt barn.. men hos mig hade Robin fått det bra. Hon hade haft så många som älskar henne och ställt upp för henne.. Men ändå ska detta hända.. VARFÖR!!

Det måste finnas en mening med att hon dog.. Jag vill veta varför??? Hon kan inte ha fötts och dött förgäves.. Vill gud bara att jag mår piss eller finns det en annan mening med detta???

Mycket och svåra frågor.. men finns det några svar???

GUD VAD ONT DETTA GÖR!!!!

Ingen ska behöva begrava sina barn..

VARFÖR!!!

jag orkar inte mer nu

I natt igen

Jo då inatt igen.. fan vad jobbigt.. tänk om jag kunnde få sova lite med.. Det gör så ont..

Mamma ville att jag skulle inte till akuten idag och be att de operera mig akut.. Vill inte det.. Jag orkar inte med det också nu.. fy fan säger jag bara..

KOMENTARER::
Tack för alla fina komentarer.. blir så glad varje gång jag läser det ni skriver.. Skönt att veta att världen får veta om Robin.. att hon har funnits och jag har facktiskt en dotter,.. En ängel.. Hon var ju så fin.. Jag är en mamma även fast hon inte lever mer.. jag är en ängelmamma..

Akuten

Blev en tripp till akuten i natt vid tre tiden.. Jo då jag har fått Gallsten.. Ha ha ha vad kul.. Först stak de mig tre gånger för att försöka få blod.. sen fick jag en spruta i skinkan AAAAJJJ vad onte det gjorde.. har fortfarande ont efter den..

Så vad händer nu.. jo jag ska få en remis för ultraljud.. sen blir det kanske operation... men jag säger bara det.. ska jag opereras så kommer jag kräva att få operationen i Linköping.. Jag litar inte på motala lassaret för fem öre nu mera.. som ni säkert förstår...

Härligt väder i dag i allafall .. I morgon kommer Stefan hitt... och på fredag kommer prästen igen för att fortsätta med planerna inför begravningen..

Nä nu ska jag ut i solen igen.. vi håller på att bygga en skit snygg fontän på baksidan... ska se om jag orkar så ska jag ta ett foto och posta det här... blir så jävla bra..


Allt på en gång

Så var uppe nästa hela natten IGEN.. det räcker inte att man ska känna sorg och ha smärta över att förlora sitt barn.. nä man ska ha fysisk smärta med..  Fick ringa sjukvårdsupplyssnignen och de trode de var ångest, så de skicka hit mobilateamet med massa piller.. stoppa i mig dem och väntade på att det skulle gå över.. FAN vad ont jag hade.. sen tog de kanske någon timme och jag fick springa på toa och spy som en kalv.. URS.. inte gick smärtan över häller utan jag somna av utmattning i morses.. Nu har vi i allafall kollat upp det och det verkar som jag har lyckats få Gallsten uppe på allt.. Gu vad trött jag är på allt nu.. Ska man alldrig få vara glad..

I allafall så sa sjukvådsupplyssningen att vi ska till akuten om det kommer tillbaka i natt. Nä jag vill inte jag vill sova jag skulle vilja sova en hel natt utan att bli störd.. Är det fö mycket begärt kanske..

Först fick jag inte sova pga graviditeten och foglossningar.. sen fick jag inte sova för jag var orolig för Robin när vi var på BB.. och nu får jag inte sova för att jag är ledsen och för att jag vaknar av den jävla smärtan var och varanan natt.. När ska jag få sova när ska jag få ha det bra.. när är det min tur att dra vinnst lotten..

Urs vad jag klagar men jag tycker jag har rätt till det efter allt jag har vart igenom och kommer få gå igenom.. FAN vad jag är arg på allt och alla.. orkar inte med detta längre.. jag vill bort från alla känslor, från all skit.. från allt..

JAG ÄR SÅ TRÖTT...

Dikt

You took my love


Give me a smile, give me a sign

Give me a reason to live fore a while


You took my heart you took my love

You took the loveliest person above


Take me to here, take me there

Take me to haven and shoe me where


Show me the reason, show me the way

Show me where she now lay


Away whit my sorrow, away whit my pain

Away whit the sadness you left in my lain

(av H. M. P )



Glädjen är kort



Att få ett barn är inget man kan ta förgivet.

En enda dag kan förändra hela livet.


Allt är så bra och glädjen är stor

När ett litet liv inuti en bor


Väntan är lång

Det är som man levde i en sång


Men glädjen blev så kort

När min lilla dotter fördes bort
 
(av H. M. P)


Begravningen

I dag har prästen varit här för att prata om begravningen. Det var jätte jobbigt och nu är jag super trött.. I allafall bestämde vi som så att beravningen ska äga rum den 8/5 klockan 13:00.. Nu är dagen bestämd nu ska vi fixa allt annat..

Känner att jag inte kan gå igenom detta själv så jag har pratat med Robins pappa idag och han ska försöka fixa så han kan komma upp hit och hjälpa mig.. Det är så mycket beslut att ta och jag känner att jag inte har någon ork och jag kan inte ta några beslut nu. Sammtidigt så känner jag att det är min plikt som mamma att ta besluten och se till att min dotter får den bästa begravningen pengar kan köpa.. 

Varför ska man behöva gå igenom allt detta.. det känns som man blir straffad för att man förlorat sitt barn.. Man måste planera begravningen och sen går det åt en MASSA pengar.. för det är inte billigt kan jag säga.. 
Kista 2000:-
Sten 10-20.000:-
blomor och vaka en massa pengar det med.. 
sen är det annonsen i tidningen och begravningsbyrån vill ha pengar.. musik, lokal och mat.. jag allt kostar pengar.. 
Och inte är man förberäd på detta häller.. inte har jag lagt undan några pengar för en begravning inte.. Okej kommunen hjälper en om man inte har pengar till begravning.. men hur mycket.. allt som koster över deras budget får man lägga till.. Urs får sådan ångest inför allt.. Vill inte.. Vill inte.. Vill inte.. Jag vill inte begrava mitt barn.. vill att hon ska finnas här hos mig och jag ska få ta hand om henne.. gosa med henne.. URS

Jag blir arg på att jag inte fick behålla mitt barn.. Men vem ska jag vara arg på.. Vem har bestämt att mitt barn inte ska få leva.. Är det mitt fel att Robin inte utväklades som hon skulle.. kanske ska jag vara arg på mig själv.. Men nej.. Läkaren säger att jag kunnde inte ha gjort något.. det är inte mitt fel.. 
Är det läkarna fel.. de kunnde ha.. Nej de gjorde allt de kunde.. Utan njurar kan man inte leva.. Så vem ska jag rikta min ilska mot.. det finns ju igentligen ingen.. det var ingens fel.. Det är alltså ingen jag ska ska vara arg på.. Men vem är ingen.. 

När urs vad jag svamlar.. men så här går tankarna runt i huvudet på mig nu.. Jag är arg på ingen.. det känns så jobbigt att inte kunna lägga skullden på någon eller något.. 

Jag menar om någon kör på min bil så den måste skrotas.. ja då är jag arg på föraren i den andra bilen.. när mina pengar inte kommer i tid eller jag inte får några pengar ja då är jag arg på soc,, men vem ska jag vara arg på nu.. 

Som sagt det är nog svårt inte bara för mig själv att förstå mina tankar och kännslor nu.. URS villken skit man kan hamna i.. URS..   

Komentarer

Tack för era fina ord. Det känns så skönt att veta att ni tänker på oss, och jag kommer bära med mig era ord i svåra stunder.

Stine.. kommer inte in på din blogg längre eftersom du har lösen på den.. Men vill tacka dig även för den fina bilden du gjorde åt mig.. Stor Kram och tack


Återbesök på sjukhuset

Idag hade vi möte med Robins läkare. Fynden från obduktionen var följande..

Det fanns som sagt inga njurar eller urinblåsa, förutom en massa som kan ha vart en njure, men hade ingen funktion. det fans inget urinrör. Robin hade både livmoder och äggstockar, men de satt inte där de skulle och därför hade de inte hittat dem med UL på Robin. För övrigt var allt annat normal stort och satt på rätt plats.

Det där med att det fans normalt med fostervattn under hela graviditeten och hur Robin har kunnat överleva är även för läkarna ett mysterium sa de. Hicka kan de tydligen få fast de inte sväljer fostervatten sa läkaren till mig..

För övrigt får vi vänta 3-6 veckor innan vi kan få svar på om det var slumpen som gjorde att Robin inte utväklades eller om det är ärftligt.. jag hoppas det bara var slumpen..

Dagarna efter förlossningen

Här kommer lite upprepningen och sen de tre sorligaste dagarna i mitt liv. Ni får gärna komme med frågor om ni vill det. Jag tycker det är skönt att prata om händelserna!! det är för mig ett sätt att bearbeta min sorg!!

På förlossningen ger de mig en spruta med brikanyl på vägen in har jag börjat känna av verkarna. ligger i med CTG-kurva i kanske 40 min utan verkar är öppen 2cm och CV är utplånad. igen är det fullt på neo och de planerar att flytta mig. efter 40 min kommer verkarna igen. de kollar mig och jag är öppen 3 cm och har utbuktande fosterhinna. De hinner inte flytta mig till Norrköping och planerar ta hål på vattnet för att sätta skalp. När jag flyttar över till förlossnings säng går vattnet. sen går det fort.. klockan är vid detta laget 15:31 och 20:00 kommer liten ut.. på 6 min och tre krystverkar. Utan komplikationer föder jag fram mitt barn. Jag hör ett litet pip och frågar vad det är för kön. Inget svar!

Barnläkarna kommer springandes och de lämnar över bebisen till dem som springer iväg. Min lilla älskling andas inte. Jag fråga igen vad det var för kön. Hon sa då att hon inte han se, det gick så fort. Jag visste att de skulle springa iväg med henne eftersom hon var tidigt född, men det jag sedan fick veta var jag helt oförberedd på. Jag sprak så de började sy mig. 20:20 kommer en barnläkare in. BM har då hunnit sy ett stygn. Barnläkaren säger att mitt barn har missbildningar och att de inte kan se om det är en tjej eller en kille. Jag får panik, tar till lustgasen och lyckas tuppa av. 

Två timmar senare står jag i duschen och tänker, okej. Mitt barn har missbildningar, men det går att fixa. Några operationer och så men barnet lever i alla fall. 

Bara några timmar gammal och första bilden utanför magen tagen av mig

Jag får åka upp till Neo och träffa barnet som då ligger i Respirator. Jag anar inga andra fel och får lägga mig för att sova. den natten somna jag vid tre tiden och vaknade vid sex. Jag går in till mitt barn och hoppas på nyheter. De säger då att de ska göra ultraljud på han (läkarna säger han till mitt barn då de måste registrerar barnet som något när det föds) eftersom det oftast finns inre fel när könsorganen inte finns. De sa att en läkare skulle komma in och prata med mig senare. Trodde inte häller då att det var några större fel på mitt barn. 

Bild tagen av en vän

Vid två tiden den 26 mars kommer läkaren in för att prata med oss. Han säger att de inte kunde hitta några njurar eller urinblåsa på barnet och utan njurar kan man inte leva! Jag gråter villt i kanske två min sen tar jag ett djupt andetag och allt bara försvann. Nu måste jag fixa. Mitt barn ska döpas. Hela dagen springer jag runt på sjukhuset. ringer folk och ser till att mitt barn får så bra dop som möjligt. Vi bestämmer att barnet ska heta Robin eftersom det kan vara både tjej och killnamn. Och sedan måste det vara ett andranamn, så vi tar Leslie efter min pappa som även det är tjej och killnamn.



Jag går inte in till barnet en enda gång, jag vet inte varför jag inte går dit, men det kanske känns för verkligt. till kvällen frågar jag vart min syster är och får höra att hon sitter själv inne hos Robin. Jag går in till dem och sätter mig en bitt ifrån. Jag frågar då min syster varför hon sitter själv här inne. då svarar hon "Jag vill inte att Robin ska vara ensam" då kommer tårarna. o gud tänker jag. jag har övergett mitt barn. då sitter jag kvar hos Robin en lång stund. runt 24:00 tiden har vi dop och efteråt kallas vi in på ett rum för att tala med Robins läkare igen..



Klockan är nu kanske 1 på natten och de säger att de hittat en massa som kanske kan vara en urinblåsa! jag kan inte tro mina öron och jag blir nästan arg. Jag hade hela dagen ställt in mig på att Robin skulle dö och nu säger de att det finns en chans att Robin överlever. Har Robin en urinblåsa så kan de sätta henne på dialys i tre år och sedan transplantera njurar till henne.



Den 27 mars får jag för första gången hålla i min lilla Robin. I tre timmar sitter jag i stolen med henne och sover. Natten har vart lång och jag är trött. och jag känner mig så trygg med Robin i min famn. På eftermiddagen kallas vi åter igen in i ett rum för att prata med barnläkare. Nu har de gjort nytt ultraljud och det de trodde var en urinblåsa var bara en oidetiferbar massa utan funktion som var fylld av systror. Så återigen finns det inget hopp för Robin.



Den 28 mars säger de att hade Robin vart normal så hade de vid det här laget prövat att ta bort respiratorn då de tror hon kan andas själv. De frågar då samtidigt om vi vill att de ska sätta tillbaka den om det går illa eller om vi då vill att hon ska få gå. Vi väljer att inte försöka rädda henne. Hon kommer ändå att dö så varför dra ut på plågan för henne. Vid två tiden är det sagt att vi ska ta ut slangen men det blir fördröjt.



Klockan 4 ligger hon i min famn när det tar ur slangen och hon försöker andas. Hon blir bara blåare och blåare då hon ligger där och tar sina 1 andetag i min ungefär. Jag får då panik och ber dem ta henne. läkaren lägger då handen på min axel och säger nä Robin behöver ha det lugnt nu. Jag slappnar av och tänker jag ska klara det för Robin. två och en halv timme sitter jag där med min lilla bebis och se henne kippa efter luft. Jag får nog och frågar hur lång tid de kommer att ta. läkaren säger att det kan ta minuter, timmar eller dagar. Jag säger att jag inte orkar mer och lämnar över Robin till sin pappa när jag springer ut för att ta lite luft.



Hela tiden när jag är ute säger jag till min syster, "hoppas det är över när jag kommer in" känns taskigt att tänka så, men att se sitt barn kämpa för livet är det värsta som finns.



När jag kommer upp igen lever fortfarande Robin. klockan är nu nästan 7.. Vi ska nu få ett eget rum med Robin. Så de lägger över Robin i min famn igen hon drar då sitt sista andetag och medan vi bortåt i hallen stannar hjärtat. Jag sätter mig i en stol i rummet och säger till läkaren nu är Robin borta. De lyssna på henne och bekräftar mina misstankar.

På denna bild är Robin borta

Robin väntade på mig innan hon tog sitt sista andetag...

Här är robin ren och fin nålar och allt borta med första kläderna på

den 31mars Ringer läkaren mig. nu har de fått svar på kromosom testet. det har räknat alla kromosomer och Robin saknade inga. två köns kromosomer talar även om att Robin var en tjej..


RSS 2.0